• Mester Eriks Vej 57, 9000 Aalborg

Gl. Hasseris Skole

Sensommerhygge i Dussen

Nyhed billede
Hygge med snobrød og pindesnitning
    Trine Moehrdel Nielsen den 01-10-2014
    Destination Canada har eksisteret i 35 år og tilbyder sprogferie for børn og unge fra 10 til og med 17 år fra hele verden hver sommer. Campen afholdes på Carleton University i Ottawa, hvor deltagerne er indkvarteret på to-sengsværelser; to værelser er fælles om et badeværelse. Man kan deltage i 3 eller 4 uger efter eget valg, og begge perioder passer med de danske skoleferier. Der deltager hver sommer mellem 250 og 300 børn og unge fra hele verden, og Destination Canada giver således også deltagerne en kulturel oplevelse.

Jeg underviser i sprog ved Hjørring Gymnasium & HF-kursus og har i 15 år haft deltagerne fra Danmark og Tyskland med på Destination Canada, og de tilbagemeldinger, jeg får, er meget positive.

Jeg vil gerne fremhæve følgende ting ved Destination Canada i forhold til andre sprogferier:

Destination Canada har to sæt lærere; deltagerne har først (mandag-fredag) 5 timers undervisning med en lærer, der er uddannet til at undervise i ”English as a second language”, dvs. de er uddannede fremmedsprogslærere. Derefter kommer der et nyt sæt lærere – alle ligeledes uddannede lærere – der kører fritidsaktiviteter (sport og kultur) med børnene hver eftermiddag og aften. Hver weekend er der ekskursioner. Dette fritidsprogram er inkluderet i prisen.

Destination Canada har fokus på både det faglige og det sociale.

Destination Canada har 24 timers opsyn med børnene. Deltagerne må ikke forlade skolens område uden en voksen ledsager. Dette skyldes, at man ikke er myndig, før man er 18 år, og skolen har derfor ansvaret for de unge mennesker, der deltager.

Der er uddannede sikkerhedsvagter på skolen – både nat og dag.

Eleverne bliver indplaceret i små klasser (max 15 deltagere) efter alder og niveau. Derved sikres, at såvel nybegyndere som fortsættere får udfordringer, der tager udgangspunkt i deres sproglige niveau. Der er særlige ”super classes” for de bedste elever, både blandt de ældste elever, men også i midtergruppen.

Sidst men ikke mindst tilbyder jeg fællesflyvning for dem, der er interesseret i det. Derved behøver hverken forældre eller børn være bekymrede for rejsen. Der bliver fælles udrejse den 11. juli 2015. Jeg har desuden dansk rejseledsager med som såkaldt ”tour leader”, Den danske ledsager er til stede på campus og fungerer som deltagernes kontaktperson på campus.

Jeg sender gerne nogle praktiske oplysninger, der giver et godt indtryk af campen, men også oplysninger om pris og bestilling af fly.

Jeg kan også henvise til www.sprogferie.dk, hvor du kan se mere om programmet.

Du er selvfølgelig velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis du har spørgsmål.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Venlig hilsen,
    Lisbeth Graverholt